Babka z klasą

Produkty:

– 4 jajka

– 4 łyżki majonezu

-2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

– ½ szklanki mąki tortowej – przesiać

– ½ szklanki mąki ziemniaczanej – przesiać

– 1 szklanka cukru

– olejek śmietankowy

Wykonanie:

Białka ubijamy na sztywno. Cały czas ubijając dodajemy cukier, majonez, żółtka. Dodać przesianą mąkę mieszać drewnianą łyżką w jedną stronę( tak mówiła moja babcia), dodać proszek do pieczenia. Wysmarować formę do babki, wylać ciasto. Wstawiać do nagrzanego do na 170*C piekarnika i piec ok. 50 min. Po upieczeniu dowolnie udekorować ja perfumuje cukrem pudrem  . Smacznego.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.